2. tammikuuta 2016

Lukusuunnitelmia vuodelle 2016


Alkavalle vuodelle tulee mahtumaan kaikenlaista epämääräistä mahdollisesti lukemista (ja siitä bloggaamista) häiritsevää. Tämän kevään aikana olen laskennallisesti melkein kolme kuukautta (eli 12 viikkoa) työssäoppimassa paikoissa, joissa todennäköisesti teen kolmivuorotyötä, ja ensi syksylle on niin ikään luvassa yksi pidempi työssäoppimisjakso, joka tosin toivottavasti on enemmän päivätyöluonteista. Siinä välissä on reilun kahden kuukauden kesäloma, jonka ajaksi minun pitäisi löytää töitä, jotta saan jälkikasvulleni pötyä pöytään. Tämä kaikki pitäisi yhdistää sujuvasti pikkulapsiperheen arkeen ja joku parisuhdekin tässä kuulemma on hoidettavana.

Toisaalta taas tulen kulkemaan pitkähköjä (20-30 min) koulu- ja työmatkoja bussilla. Lapset menevät jatkossakin nukkumaan viimeistään puoli kahdeksalta illalla, eli saan pienellä vaivalla järjestettyä itselleni edes vähän luku- ja/tai blogiaikaa ennen kuin Nukku-Matti mojauttaa minua lekasorasäkillään ohimoon. Sitä paitsi työssäoppimisjaksoina kouluhommia on huomattavasti vähemmän kuin silloin, kun kulutan istumalihaksiani koululla, joten silloinkin ehtinen lukea jossain välissä.

Aiemmin tänään räknäilin lukeneeni viime vuonna 52 kirjaa, joista blogiin raapustelin 50:stä. Koska ihmisellä on hyvä olla elämässään tavoitteita, ja tavoitteiden pitäisi olla sekä haastavia että realistisia, päätin tänä alkaneena vuonna lukea kuusikymmentä (60) teosta. Tuttuun tapaan lasken mukaan lastenromaanit, mutta en kuvakirjoja.


Tänä vuonna en ole (ainakaan vielä) ilmoittautunut mukaan lukuhaasteisiin. Tai no, pariin, mutta ne ovat enemmänkin sellaisia kertaluonteisia. Paitsi se yksi, jota ajattelin itse emännöidä. Siitäkin lisää myöhemmin, toivottavasti pian, kunhan saan väännettyä jonkinlaisen kuvan haastetta varten. Mutta kuitenkin. Ei mitään vielä mainittavaa teemaa lukemisille siis.

Sen sijaan yleisemmällä tasolla toivon kovin hartaasti, että alkaneena vuonna saatte luettavaksenne huomattavasti enemmän lastenkirjallisuuteen liittyviä tekstejä, erityisesti sellaisia, joihin voin tarjota jälkikasvuni mielipiteitä mausteeksi. Toisin sanoen elättelen siis toivoa, että vuonna 2016 saisimme jollain ilveellä elvytettyä sekopäisen syksyn katkaiseman iltasaturutiinimme. Hieman haasteita tälle tuottaa paitsi lasten ikähaitari (1,5-vuotiaan lempikirja on varsin erilainen kuin 5,5-vuotiaan ja toisinpäin) myös se, että nykyään joudun satuilemaan kahdessa eri makuuhuoneessa. 

Pienoinen toiveeni olisi myös uskaltaa lukea (yhä aina vain) enemmän runoja ja sarjakuvia, joita tässä tasan nelivuotisen (!) blogihistoriani aikana on tullut luettua varsin vähänpuoleisesti. Tänä vuonna aion myös pyrkiä postaamaan lukemistani kirjoista huomattavasti nopeammin ja pitämään erinäiset listani ajan tasalla. Niin, ja kommentoimaan bloggaritovereiden blogeihin huomattavasti nykyistä enemmän! 

Niin että sellaisia suunnitelmia! Toivottavasti tämä kaikki uho ei mene ihan hukkaan, vaan vuoden kuluttua saan blogin viisivuotissyntymäpäivän (!!) kunniaksi taputtaa itseäni henkisesti selkään. Peukut pystyyn siis, ja hyvää uutta vuotta, ihanat tyypit!

1 kommentti:

  1. Tuleva vuotesi kuulostaa kiireiseltä ja haasteesi kunnianhimoisilta, mutta niinhän sen kuuluukin olla. Toisin kuin minulla, joka en uskalla suunnitella oikein muuta kuin sitä samaa vanhaa - lue enmmän oman hyllyn kirjoja ja osta vähemmän kirjoja ja jätä huonot kesken. No, riittäänee niissäkin tekemistä ;)

    Mukavaa uutta (kirja)vuotta!

    VastaaPoista