16.6.2017

Kesälukumaraton nro 1 (päivittyvä merkintä)


Jo joutui armas aika ja kesälukumaraton suloinen! Tänä kesänä maraton järjestetään peräti kolmasti, ja päässen osallistumaan ainakin kahdelle ensimmäiselle kierrokselle. Elokuun aikatauluja en uskalla vielä ajatella, sillä tarkoitus olisi aloittaa uudessa työssä ja esikoisen koulunaloituskin saattaa verottaa kummasti jaksamismittaria. 

Tällä ensimmäisellä maratonurakalla lähden mukaan varovasti, ikään kuin lämmittelynä heinäkuun maratonille. Kamalahan se olisi lukea itsensä hapoille ja silmänsä vereslihalle jo näissä vähän vähemmän suotuisissa olosuhteissa, kun heinäkuulla olen todennäköisesti kotosalla yksin! Lapsen- ja kodinhoidolliset velvollisuudet huomioiden pyrin lukemaan tuhatkunta sivua, mutta varaan oikeuden tahdin hidastamiseen tarpeen niin vaatiessa.

Aloitan maratonini tänään, 16.6., iltayhdeksän aikoihin ja jatkan tasan vuorokauden, lauantain iltayhdeksään saakka. Päivittelen tunnelmia reaaliaikaisesti instagramiin (@hyllytonttu), blogin Facebook-sivulle ja luonnollisesti tänne blogiinkin tätä samaista merkintää päivitellen. Luvassa on ainakin loppurutistus tuoreesta kotimaisesta fantasiatiiliskivestä, dikter på det andra inhemska språket, maailman parasta raparperipiirakkaa ja muuta, joka selvinnee (minullekin) viimeistään alkuillasta. Odotellessaan voi tahtoessaan vilkaista muinaisia maratonejani vaikka täältä tai miksei vanhankin blogin puolelta.

Muut maratonille lähtevät löytyvät ainakin maraton-emännän blogista listattuina. Osa on lähtenytkin jo matkaan! Ympäri somea on käytössä vanha kunnon hashtag #lukumaraton, jota kannattaa tämän viikonlopun aikana seurailla erinomaisen tarkasti.


klo 20:00 Kärsivällisyys ei ole vahvin lajini. Aloitan maratonin tunnin etuajassa. Ensimmäisenä ohjelmassa on 150 viimeistä sivua Erika Vikin hienosta teoksesta Hän sanoi nimekseen Aleia.


klo 21:05 Reilu tunti ja 124 sivua takana. Hyvä alku vaikka itse sanonkin! Seuraavaksi vuosikymmen sitten viimeksi lukemaani runoutta: jos Märta Tikkasen Århundradets kärlekssaga upposi hädin tuskin teiniydestään päässeeseen, kuinkahan kolahtaa kolmekymppiseen?


klo 23:00 Varsin hidalukuista on upea ruotsinkielinen runous, kuten taas tuli todettua, mutta ei edes kaduta. Kolme tuntia maratonia takana ja luettuna on 309 sivua, eli tahtikin on vallan kelvollinen! Nyt suuntaan suihkuun ja hammaspyykille, ja sen jälkeen Kirsi Vainio-Korhosen Ujostelemattomien kanssa sängynpohjalle ihmettelemään kätilötyön historiaa. (Onneksi oma lapsiluku on jo täynnä, niin ei tarvitse pelätä traumatisoitumista!) Luen, kunnes kuukahdan, ja yritän herätä mahdollisimman varhain jatkamaan maratonia.


klo 8:00 Yöunet vähän venähtivät, mutta luetaan sitten tehokkaammin tästä eteenpäin!


klo 12:00 565 sivua takana. Edessä viimeinen kahdeksantuntinen ja Brandon Sandersonin Viimeinen valtakunta.


klo 20:00 Puuh! Tiukoille veti, mutta kaikkien lastenhoidollisten ja muiden(kin) velvollisuuksien ohella onnistuin lukemaan Sandersonin tiiliskivestä 441 sivua, eli vuorokaudessa sain tavattua läpi 1006 sivua. Tavoite saavutettu, hädintuskin mutta kuitenkin!

Yhteenvetona voisin ehkä todeta olevani varsin tyytyväinen itseeni. Venähtäneistä yöunista ja kolmesta genominpuolikastani kantavasta häiriötekijästä huolimatta sain luettua ihan kivan määrän, ja maratonkirjoiksikin oli valikoitunut oikein erinomaisia opuksia! Verenmaku suussa ja kosteuttavat silmätipat kainalossa tätä maratonia ei menty, mutta heinäkuussa olisi tarkoitus lukea Ihan Tosissaan. Josko sitten saisi sen maagisen 1500 sivun rajankin rikki. Täytynee alkaa jo nyt suunnitella ja valmistautua: loppuverryttelyksi ajattelin lukea vielä tänään Sandersonin Viimeisen valtakunnan loppuun.

Kiitos maratonemännälle ja kanssamaratoonareille!

Luetut:
Sanderson, Brandon: Viimeinen valtakunta (441/672 sivua)
Tikkanen, Märta: Århundradets kärlekssaga (185/185 sivua)
Vainio-Korhonen, Kirsi: Ujostelemattomat: Kätilöiden, synnytysten ja arjen historiaa (256/256 sivua)
Vik, Erika: Hän sanoi nimekseen Aleia (124/532 sivua)

6 kommenttia:

 1. Tuhatkunta sivua muun elämän ohessa kuulostaa mittavalta tavoitteelta! Itse lähetin lapsen isovanhempien hoiviin enkä silti tiedä, pääsenkö tuohon :D. No, mutta nopeuskilpailuhan tämä ei ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tiukoille meni, mutta onnistui kuitenkin. :D Toivottavasti sinunkin maratonisi on mennyt hyvin! Ajattelin huomenna kiertää blogeissa kurkkimassa muiden tunnelmia. :)

   Poista
  2. Hyvin pääsit tavoitteeseesi! Olen verrattain hidas lukija esimerkiksi sinuun verrattuna, mutta jokainen tavallaan. Minulla on muuten viime kesän naistenviikolta lukulistalle poimittuna tuo Ujostelemattomat. Ehkäpä otan sen tämänvuotisella naistenviikolla työn alle!

   Poista
 2. Tsemppiä loppukoitokseen! :) Itse aloittelen vasta 1-1,5 tunnin päästä urakkani. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tsemppiä täältä maaliviivan toiselta puolen! :D Tulen huomenna kurkkimaan maratontunnelmia, nyt on pakko lepuuttaa vähän silmäparkoja.

   Poista
 3. Ihan mielettömän määrän sivuja sait luettua! Ehkä minunkin pitäisi vähän tsempata heinäkuun maratonille kun olen vielä emäntäkin silloin... toisaalta pitää jättää aikaa myös muiden blogeissa kiertämiselle, joten saa nähdä! Huisin hauskaa tämä maratoonaus joka tapauksessa on! 🙂

  VastaaPoista