7.7.2017

Kesälukumaraton nro 2 (päivittyvä merkintä)


Blogirästejä on kiitettävästi vielä edellisen maratonin jäljiltäkin, mutta ei anneta sen hidastaa, kun uusi maraton on jo alkamassa. Kolme alamittaista häiriötekijää on tällä kertaa lähetetty isänsä kanssa kesälomareissuun, jääkaappi on täytetty kaikella laadultaan ja terveysvaikutuksiltaan kyseenalaisella eväällä ja vaikka suoranaista lukusuunnitelmaa ei ole, lukemista kuitenkin piisaa runoudesta faktakirjallisuuden kautta dystopiaklassikkoihin. Todennäköisesti en pysty maratoonaamaan kokonaista 24-tuntista, sillä huomenissa minulla on kaikenlaista ohjelmaa, mutta katsotaan, miten tädin käy!

Kuten viimeksikin, päivittelen reaaliajassa kuulumisiani paitsi tänne blogiin myös Instagramiin (@hyllytonttu) ja blogin FB-sivulle. Muita osallistujia löytää emännän blogin avulla ja tietty #lukumaraton-hashtagillä.


klo 12:00 Valmiit, paikat, hep! Aloitan Terho Miettisen ja Raija Pellin teoksella Harhaanjohtajat vahvassa uskossa, johon törmäsin aivan vahingossa: olen jonotellut kirjaa puolisentoista kuukautta (tällä hetkellä sijalla 108) Pirkanmaan maakuntakirjastosta, ja nyt sainkin sen viikon pikalainaan kauppareissulla. En valita! Paikallinen lukupeto (ei pedon luku, blogg. huom.) ei vaikuta kovin innostuneelta emäntähenkilön maratonsuunnitelmista.


klo 15:20 247 tuskaisen painavaa sivua takana. Jospa jotain vähemmän ahdistavaa seuraavaksi. Facebook ei jostain syystä suostu päivittämään blogin statusta enkä tahdo tuhlata siihen nyt juuri aikaa enempää.

klo 18:00 Sanojen lahja on nyt luettu, eli plakkarissa on yhteensä 788 sivua. Jotta elämä ei kävisi liian helpoksi, silmieni takana sykkii suunnaton migreenikohtaus, joten nappaan lääkkeen naamariini ja menen hetkeksi torkkumaan, josko mokoma menisi ihan vain sillä ohi.


klo 9:00 Niinhän se migreeninpentele tuli, oli ja pilasi koko maratonin. Sain yön pimeinä tunteina luettua kesken olleen Sarah Besseyn teoksen Jesus Feminist: An Invitation to Revisit the Bible's View of Women, josta sain vielä 204 sivua listalleni. Nyt valitettavasti lukuaikani on loppu ja joudun suuntaamaan kirjankansien ulkopuolisiin rientoihin.

Koko maratonin saavutukseksi jäi siis 992 sivua, mikä sinänsä on ihan ok, mutta olisin ehtinyt lukea niin kovin paljon enemmän, elleivät aivoni olisi sabotoineet maratonia. Kovin olen pettynyt, mutta minkäs teet...

Luetut teokset ovat siis:
 Miettinen, Terho & Pelli, Raija: Harhaanjohtajat vahvassa uskossa. (247 sivua)
Jansson, Tove: Sanojen lahja: valitut sitaatit. (541 sivua)
Bessey, Sarah: Jesus Feminist: An Invitation to Revisit the Bible's View of Women. (Osittain, 204 sivua)

Nyt tekisi kovin mieleni yrittää vielä kerran elokuussa saada kunnon maraton suoritettua, vaan nähtäväksi jää... Kiitos kaunis emännälle ja tsemppiä vielä puurtaville!

14 kommenttia:

 1. Tsemppiä lukupuuhiin! Heh, minä olen vaan varannut ihan hillittömän pinon kirjoja mutta eväspuoli saa hoitua sillä, mitä sattuu saatavilla olemaan... no, onneksi vielä ehtii käydä kaupassa ennen illalla alkaa omaa maratonsessiota. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla tapaa mennä vähän överiksi näiden eväiden kanssa... :D Onnea sinullekin maratonille!

   Poista
 2. Aivan vieras kirja minulle tuo, mutta jos yhtään sellainen mitä veikkaisin, voisi kiinnostaakin!

  Lukuiloa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihan mielenkiintoinen joskin vähän (enemmänkin) ahdistava. :) Kiitos! <3

   Poista
 3. Hyvää maratonia, oletkin jo päässyt hyvin vauhtiin! Mäkin aloitin juuri oman maratonini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D Täytyypä kipaista katsomaan, miten sinun maratonisi sujui!

   Poista
 4. Lukuintoa! Toivottavasti päänsärky menee ohi. Olet jo todella hyvässä vauhdissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Valitettavasti päänsärky ei mennyt ohi, mutta ei tuo nyt ihan toivottoman huono tulos siltikään ollut. :)

   Poista
 5. Alamittaiset häiriötekijät! Itse koen olevani oman urakkani täysmittainen häiriötekijä, kun keksin kaikkea mahdollista tehtävää ja nukahtelen sinne tänne. Hilpeää lukumaratonia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! :D Lukumaratonilla on välillä vaikea päästä siihen lukumoodiin, varsinkin jos olisi muutakin tekemistä...

   Poista
 6. Voi nenä, migreeni tosiaan häiritsee lukumaratonilla.
  Meillä nuo häiriötekijät ovat olleet yllättävän hiljaa tänään. Mitä nyt kuopus jatkaa hyräilyä (kovaan ääneen) ja isoveljet vetävät siitä herneen nenään säännöllisin väliajoin... Itse huomaan kolmen muksun kokemuksella omaavani jo jokseenkin valikoivan kuulon. Vasta riidat saavat havahtumaan kirjasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se hieman hidastaa, joo... :P Minäkin osaan joissain määrin olla huomioimatta lapsia lukiessani, mutta ihan vielä en ole päässyt niin korkealle tasolle äitikokemuksessani, että täysin onnistuisin olemaan kuulematta. :D

   Poista