24.9.2017

Superluku(puoli)maraton - päivittyvä merkintä


Carry on reading -blogin Henna ja Hogwarts Library -blogin Lotta laittoivat pystyyn mainion, kuukausittaisen Superlukumaratonin, johon minäkin tahdon tietenkin tunkea mukaan. Aiemmista suunnitelmistani poiketen en kuitenkaan pysty (ainakaan tänä sunnuntaina) heittäytyä aivan täysin lukumaratonin vietäväksi, koska perheeseen iskenyt superräkätauti vaatii omia toimenpiteitään - tai ei oikeastaan, mutta vetämättömän olon vuoksi kodinhoidollisia tehtäviä on jäänyt suoritettavaksi viime tinkaan. Kahdentoista tunnin puolimaratoniin kuitenkin kykenen ainakin enimmäkseen keskittymään, mitä nyt välissä pitää kipaista pyykkitupaan ja laittaa aamuksi tavaroita kasaan.

Mutta siis! Kello yhdeltätoista pamahtaa tämän puolimaratonin lähtölaukaus ja luen mahdollisuuksien ja silmäluomien lupsumisen mukaan iltayhteentoista. Minulla ei ole aavistustakaan siitä, mitä luen, koska valmistautuminen on jäänyt heikonpuoleiseksi, mutta kaipa täältä huushollista jotain löytyy. Lisäksi olen luvannut lapsilleni lukea tänään paria kirjaa, joten kaipa nekin voisi lukumaratoniin ympätä.

Nyt tekemään paniikkivalmisteluja siis! Palataan maratoonaamaan puolentoista tunnin kuluttua!


klo 11:00 Aloitan maratoonaamisen Serafim Seppälän Taivaallisilla voimilla, joka on roikkunut lukulistallani viime lokakuun Helsingin kirjamessuista saakka. Olen lukenut kirjasta jo aiemmin ensimmäisen luvun, mutta vielä piisaa sarkaa...

klo 13:30 Taivaalliset voimat on luettu, eikä mennyt (kaikkiaan) ihan vuottakaan! Mielenkiintoinen teos, joskin sen (ymmärrettävästi) ortodoksinen näkökulma oli minulle vähän vieraanpuoleinen. Pienet päiväunet tulin ottaneeksi liian mukavan lukuasennon vuoksi, mutta ehkäpä tämä kahvilla tästä taas käynnistyy. Pieni tauko ruokahuollolle ja sitten seuraavan kirjan kimppuun!

Aloitin kirjan uudelleen alusta, joten luettuja sivuja kasassa 272.


klo 13:45 Jotain kevyempää kaipaan enkeleiden päälle, ja ekaluokkalainen ehdottelee aapista. Heli Laaksosen Aapine käsittelyyn siis.

klo 14:40 Aapisest jäi kyl hyvä ja hymyilyttäv miäli. Ny pitää vähä viikat pyykkei ja hoitaa kotihoirollisii asioi, mut sit jatkuu taas maratooniki!


klo 16:00 Tauko vähän venähti, mutta onpa huusholli pykälää siistimpi. Josko sitä seuraavaksi kahlaisi läpi ihanan Anneli Kannon Pyövelin, joka on jo pitkän aikaa vartoillut vuoroaan kirjahyllyssä.


klo 19:45 Kylläpäs se oli! Minkähän vuoksi olen tätä vuosia lykännyt saamatta aikaiseksi lukea teosta loppuun asti? Nyt vähän hävettää. Lukuaikaa olisi vielä, mutta koska aloitan huomenna uudessa työpaikassa ja muutenkin maanantaimasennusta pukkaa, taidan ottaa enää jotain lyhyttä työn alle. Kun ottaa huomioon, miten häiriintyneeseen tilaan flunssainen päänuppi menee, kun yhdistellään vähän taivaallisia henkivaltoja, noitavainoja ja huushollissa majaileva kiiluvasilmäinen ja tummanpuhuva kissaeläin, taitaa olla turvallisinta valita vaikkapa murrerunoutta, jotta uniosasto pysyy rauhallisena... Heli Laaksosen Sulavoi sattui kirjahyllystä käteen, joten sitä siis!

klo 20:45 Taitaa olla sopiva hetki lopetella maratonia tähän, kun Laaksosen jäljiltä päässä pyörii kotimurre ja silmäluometkin alkavat hiljalleen painaa. Vajaaksihan tämä jäi ajallisesti, mutta tulipa pitkästä aikaa vietettyä päivä pitkälti nenä kirjassa! Blogattavia teoksia on kertynyt jo sen sortin pino, että alkaa vähälleen ahdistaa, joten niiden parissa täytyy viettää laatuaikaa alkavalla viikolla...

Joka tapauksessa tämän maratonin lopputulemaksi tuli sinänsä mukavat (272+72+387+87=)818 sivua vajaassa kymmenessä tunnissa, eli sinänsä ei huono lopputulema lainkaan!


8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvin tämä etenee, mitä nyt ehdin jo yhdet pikapäiväunet flunssani keskellä ottaa. :D

   Poista
  2. Rennosti vain :D Toivottavasti paranet pian!

   Poista
 2. Hauskaa maratonia! :) Itse yritän suoriutua koulutöistä flunssaisena, joten jätän maratoonaamisen suosiolla toiseen kertaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Flunssaisena maratoonaaminen on kyllä vähän haastavaa. Nukahdin tuossa itse jo kertaalleen ja oli pakko siirtyä vähän epämukavampaan paikkaan jatkamaan. :D

   Poista
 3. Tsempit maratonille! :) Täällä aloitellaan urakkaa vasta kohta !

  VastaaPoista
 4. Hieno lukusaalis! Me vasta kohta aloitellaan.

  VastaaPoista